Torvikopla Big Band julkaisee uuden sovituksen kappaleesta suomalaista rock-historiaa

Torvikopla Big Band julkaisee oman versionsa Jarkko Martikaisen YUP-yhtyeelleen tekemästä kappaleesta Murhaaja soittaa pasuunaa, joka on taatusti ikoninen osa suomalaista rock-historiaa. Yllättäviä yhtymäkohtia Torvikoplaan löytyy alkuperäisestäkin biisistä, sillä big band -versiolla pasuunasolistina taituroiva Torvikoplan oma Leo-Pekka Lyytikäinen soittaa pasuunaa myös alkuperäisellä äänitteellä. 

Tamperelaiselle Torvikopla Big Bandille tulee tänä vuonna ikää jo 30 vuotta, ja sitä haluttiin juhlistaa erityisesti tilaamalla alan konkareilta ja nuoremmilta sovittajilta nippu uusia sovituksia. Valikoiduiksi tuli hyvinkin erilaisia kotimaisia pop- ja rock-kappaleita jokaiselta vuosikymmeneltä, jotka Torvikopla on ollut olemassa.

“Meillä oli suunnitelmissa kutsua teidät kaikki juhlimaan kanssamme isosti, mutta maailmanlaajuinen pandemia pisti koko kulttuurialan suunnitelmat uusiksi kertaheitolla. Juhlia ei suinkaan ole peruttu, vaan ne siirretään odottamaan suotuisampia aikoja, kun voimme jälleen kokoontua turvallisesti yhteen nauttimaan tapahtumista ja hyvästä seurasta” lupailee Torvikoplan kapellimestari Antti Karvonen.

Parempia aikoja odotellessa Torvikopla Big Band ei kuitenkaan ole jäänyt toimettomaksi. Orkesteri päätti aloittaa uusien, mainioiden sovitusten äänitykset.


“Keväällä vallinneiden kokoontumisrajoitusten puitteissa äänitykset ovat edenneet vaiheittain, rauhalliseen tahtiin, mutta nyt pääsemme ylpeinä esittelemään ensimmäisiä tuotoksia” lisää Antti Karvonen. 

Laulusta vastaavat Torvikoplan omat laulusolistit Jari Latva-Teikari ja Matleena Junttanen. 

Murhaaja soittaa pasuunaa
Universal Music Oy (1996)
alkuperäinen esittäjä: YUP
säv.: Jarkko Martikainen ja Petri Tiainen
san.: Jarkko Martikainen
sov.: Jere Laukkanen

miksaus, masterointi: Markku Veijonsuo
äänitys: Jari Latva-Teikari, Jussi Toivonen
solisteina: Jari Latva-Teikari (laulu), Matleena Junttanen (laulu), Leo-Pekka Lyytikäinen (pasuuna)

℗ 2021 Torvikopla ry.

 

Lisätiedot:

Antti Karvonen
taiteellinen johtaja, Torvikopla Big Band
kapellimestari {ät} torvikopla.net
puh. 040 828 3962