Joukkorahoitus mahdollistaa Outoon valoon -levyn!

Torvikopla big band julkaisee toukokuussa albumillisen manserockia

Yksityiset henkilöt mahdollistavat tamperelaisen Torvikopla big bandin Outoon valoon -albumin julkaisemisen. Joukkorahoituksen vähimmäistavoite, 1200 euroa, saatiin kasaan kahden viikon kampanjan jälkeen helmikuun viimeisenä päivänä.

Käytännössä joukkorahoitus varmistaa sen, että manserock-kappaleista koostuva big band -levy saadaan ulos aiotusti toukokuussa.

”Tämä on erittäin tärkeä merkkipaalu levyn toteutumisen kannalta. Olemme saaneet kappaleiden sovituksiin jonkin verran julkista tukea, mutta tuen saaminen levyn  tuotantokustannuksiin on ollut hankalampaa”, Torvikopla big bandin taiteellinen johtaja Maiju Virtanen sanoo.

Outoon valoon -albumin joukkorahoituskampanjan kokonaistavoite on 4 700 euroa, ja kampanja jatkuu 14. huhtikuuta saakka Mesenaatti.me-verkkosivulla. Tuotto käytetään lyhentämättömänä albumin tuotantokustannuksiin, kuten kappaleiden editointiin, miksaukseen, masterointiin, levynkansiin ja painatukseen.

Levy koostuu manserock-klassikoista, jotka on sovitettu big bandille. Sovitusten takana on eturivin jazz-sovittajia, kuten Petri Juutilainen, Erno Tiittanen ja Jere Laukkanen.

Kappaleita tulkitsevat valovoimaiset laulusolistit: Costello Hautamäki, Heikki Silvennoinen, Pentti Hietanen, Noora Louhimo, rap-artisti Hannibal sekä Torvikoplan vakituinen laulusolisti Jari Latva-Teikari.

Outoon valoon avaa tamperelaiseen rockiin uusia sävyjä. Se sekoittaa luovasti musiikkityylejä, mutta saa tukevan selkänojan kahdesta perinteestä: manserockin roheasta särmikkyydestä ja big band -musiikin tyylikkäästä charmista. Mukana on sovituksia muun muassa Eppu Normaalilta, Popedalta ja Juice Leskiseltä.

Torvikopla Big Band: Outoon valoon

Levynjulkaisukonsertti Tullikamarin Pakkahuoneella (Tullikamarin aukio, 33100 Tampere)

Perjantaina 16.5.2014 klo 20 alkaen

Kuva: Mika Holm

Kuva: Mika Holm