Heikki Salo levyttää Eppujen Urheiluhullun Torvikopla big bandin säestyksellä

Miljoonasateesta tuttu laulaja-lauluntekijä Heikki Salo levyttää aivan uudenlaisen version Eppu Normaalin Urheiluhullu-kappaleesta. Kyseessä on parikymmenpäiselle big band -kokoonpanolle tehty sovitus, joka on sovittaja Petri Juutilaisen käsialaa. Urheiluhullu äänitetään tamperelaisen Torvikopla big bandin manserock-albumille Outoon valoon. Salo on albumin seitsemäs laulusolistikiinnitys.

Levy koostuu manserock-klassikoista, jotka on sovitettu täysin uuteen muotoon. Juutilaisen lisäksi sovitusten takana on muitakin eturivin jazz-sovittajia, kuten Erno Tiittanen ja Jere Laukkanen. Kappaleita tulkitsevat valovoimaiset laulusolistit: Salon lisäksi solistikaartiin kuuluvat Costello Hautamäki, Heikki Silvennoinen, Pentti Hietanen, Noora Louhimo, rap-artisti Hannibal sekä Torvikoplan vakituinen laulusolisti Jari Latva-Teikari.

Outoon valoon avaa tamperelaiseen rockiin uusia sävyjä. Se sekoittaa luovasti musiikkityylejä, mutta saa tukevan selkänojan kahdesta perinteestä: manserockin roheasta särmikkyydestä ja big band -musiikin tyylikkäästä charmista. Mukana on sovituksia muun muassa Eppu Normaalilta, Popedalta ja Juice Leskiseltä. Levy ja levynjulkaisukonsertti 16. toukokuuta Tampereen Pakkahuoneella huipentavat jo parin vuoden ajan tiiviisti suunnitellun manserock-tuotannon.

Torvikopla on tamperelainen big band, jonka musiikissa yhdistyvät nuorten soittajien energisyys ja 1930-luvun suurten jazzorkesterien glamour. Noin 20-henkisessä jazzorkesterissa erilaiset puhallinsoittimet muodostavat hienon akustisen soundin ja dynamiikan, jota tukee komppisoittimien tiukka syke.

Torvikoplan soittajat ovat pääosin Tampereen yliopistojen opiskelijoita. Suurin osa soittajista on aktiiviharrastajia, mutta joukkoon mahtuu myös musiikin ammattilaisia ja muusikoksi opiskelevia. Outoon valoon on yhtyeen neljäs äänite.

Torvikopla Big Band: Outoon valoon

Levynjulkaisukonsertti Tullikamarin Pakkahuoneella (Tullikamarin aukio, 33100 Tampere)

Perjantaina 16.5.2014 klo 20 alkaen

Tee se mahdolliseksi:

» Torvikopla Big Bandin joukkorahoituskampanja Mesenaatti.me-palvelussa

Torvikopla Big Band - Outoon valoon

Kuva: Mika Holm