Kopla-klubin-lavalla-2012_1

Kuva: © Aku Paavola

Torvikopla Big Band

Torvikopla on tamperelainen big band, jonka musiikissa yhdistyvät nuorten soittajien energisyys ja 1930-luvun suurten jazzorkesterien glamour. Ohjelmisto jakaantuu konserteissa kuultavaan modernimpaan suomalaiseen ja ulkomaiseen big band -musiikkiin sekä iltajuhlien tunnelmaa taatusti nostattavaan tanssittavaan swing- ja soul-musiikkiin. Lisäksi Kopla keikkailee uuden manserock-levyn tiimoilta tähtiartisteilla ja ilman. Noin 20-henkisessä jazzorkesterissa erilaiset puhallinsoittimet muodostavat hienon akustisen soundin ja dynamiikan, jota tukee komppisoittimien tiukka syke. Kokonaisuuden kruunaa tarvittaessa orkesterin vakituinen laulusolisti Jari Latva-Teikari.

Torvikoplan soittajat ovat pääosin Tampereen yliopistojen opiskelijoita. Suurin osa heistä on aktiiviharrastajia, mutta joukkoon mahtuu myös musiikin ammattilaisia ja muusikoksi opiskelevia. Torvikopla keikkailee aktiivisesti yritysten ja yhteisöjen tilaisuuksissa. Viime vuosina Torvikopla on esiintynyt muun muassa yritysten pikkujouluissa, Tampereen asuntomessujen avajaisissa, Tammerfesteillä ja opiskelijajärjestöjen vuosijuhlissa. Keikkojen lisäksi oleellinen osa Torvikoplan toimintaa on omien konserttien järjestäminen ja matkat kotimaassa sekä ulkomailla yhteistyössä muiden esiintyjien ja ryhmien kanssa.

Torvikoplan jäsenten omistauminen ja aktiivisuus on johtanut paitsi hienosti soivaan big bandiin myös erilaisiin kunnianhimoisiin tuotantoihin. Tästä hyvä esimerkki on Outoon valoon -levy, joka julkaistiin keväällä 2014. Toinen esimerkki viime vuosien suuremmista tuotannoistamme oli vuonna 2016 Iskee sävelmiä -konsertti Pakkahuoneella. Torvikopla on osallisena myös Paree Kabaree -viihdepaketissa ja muissa pienemmissä kokoonpanoissa.

 

Muut kokoonpanot:

Paree Kabaree

Paree Kabaree

Paree Kabaree -viihdepaketin toteuttavat yhteistyössä teatteriryhmä Iloinen Mursu, tanssiryhmä Tanssimatriisi ja Torvikopla Big Band. Paree Kabaree haastaa perinteisen käsityksen siitä, mitä juhlatilaisuuksien esitykset voivat olla. Jo vuosia yhteistyötä tehneet viihderyhmät luovat yhdessä saumattoman kokonaisuuden, kun yli kolmekymmenhenkinen esiintyjäjoukko soittaa, tanssii ja näyttelee.

Paree Kabaree on kattava ohjelmapaketti pikkujouluihin, yritysjuhliin tai muihin suuriin tapahtumiin.

Torvikopla Mini Band

Tarpeen mukaan Torvikoplasta voidaan lohkaista noin kuusihenkinen jazz-kokoonpano Torvikopla Mini Band. Tämä combo esittää tuoreella otteella tunnettuja jazz-standardeja. Mini Band sopii esiintymään monenlaisiin tilaisuuksiin, yhtä hyvin joko ohjelmanumerona tai taustamusiikkina – joka tapauksessa tunnelma on taattu.

Vino-kvartetti

Vino-kvartetti

Vino-kvartetti soittaa jazzia neljällä saksofonilla. Tyylikäs ohjelmisto koostuu sekä perinteisestä swingistä että tuoreesta rytmimusiikista. Olivatpa kyseessä kotibileet, illalliset tai cocktailit, Vino tuo paikalle elävän musiikin.

Sauerkraut7

Torvikoplan ”pimeää puolta” edustaa schlager-orkesteri Sauerkraut7, jonka juuret ovat syvällä Oktoberfest-tunnelmissa. Tämä mystinen torvihumppapumppu on vuosien varrella esiintynyt erilaisissa muodostelmissa ja mitä omituisimmilla nimillä, milloin missäkin kemuissa ja kekkereissä. Hyvin satunnaisesti keikkaileva bändi on onnistunut saavuttamaan jopa maailmanlaajuista huomiota, ainakin internetissä.

HUOM! Sauerkraut7 -kokoonpanoa ei suositella heikkohermoisille, eli keikkatilaukset täysin omalla vastuulla! Tutustu tarkemmin osoitteessa: www.sauerkraut7.com

 

» Torvikoplan historiaan voit tutustua tarkemmin Koplan wanhoilla kotisivuilla